Print
Category: Nyheter
Hits: 2971

En sån vecka... phew!

Allt började redan på söndag kväll. jag var värd för en samtalskväll med Bengt Jägerskog som gäst. Det blev en fantastisk kväll även om temat drog åt två håll. Samtalet hade rubriken "En kväll om bilder!" och min underrubrik handlade om hur bilder hanteras i sociala media och på internet och speciellt bland barn och ungdomar! Bengt tog oss med på en resa till Papua New Guinea och vidare in i läsarsånger när Veteransångarna besökte Rosstorp, Rönninge... Bengt kunde sedan knyta ihop de två tema och förklara hur han måste arbeta när han filmar hallickar i östeuropa, trixande advokater med kopplingar till kriminella gång eller när han skapar egna dokumentärfilmer då klockan helt stannat såsom i filmen om Hugo och Rosa... Men det vara bara början på min resa...

När kvällen kom så körde jag till Tranås för att övernatta. Redan 04:30 körde jag från Tranås för att hinna till Malmö 09:30 och ett kundbesök. Redan på vägen ner till Malmö började bilen vibrera oroväckande. Men turnén fortsatte och bland annat hann jag med att träffa Maria, Jacob och Jonathan Wahlund i Södra Sandby och fick en god lax på spenatbädd med pasta. GPS i mobilen och ett ärevarv i Eslövs rondell så landade jag utmattade i en säng hos moster Gunnel och morbror Gunnar Grånsten i Klippan. Sovmorgon! Gunnar lämnade bra säljtips som vanligt. Törs du be om royalty? :-) Njaej, funkar nog inte. Men det bästa rådet av alla: "Kom ihåg - var dig själv! Försök inte vara någon annan än dig själv!"
Ytterligare ett kundbesök och sedan sikte på Södertälyeah!... Men bilen vibrerade om möjligt ändå värre. Motorvägsfart var en omöjlighet. Lyckades hitta till "Sven Stigs" Volkswagen och samtidigt som jag rullade in där så kom en tjej med en hyrbil åt mig. En sprillans ny Merza! Jag tog mig till Tranås för ännu en övernattning. En säljpresentation för ytterligare en kund via WebEx. Lysande och vilken härlig teknik! Och ändå fler telefonsamtal. Verkstaden kunde inte lyssna eller kolla motorfelet för transmissionen hade ett grymt glapp! Så de grävde fram en ny drivlina från skroten och erbjöd sig montera dit den... Sedan tillkommer motorfelen... :-)

Så jag kollade på nätet och köpte mig en Volvo. Jag utgick från Värnamo och hittade drömbilen i Gislaved. Hur är det möjligt! Jag tog svärfar i Merzan och drog ner på torsdag. Efter knappt tre timmar hade vi fått på vinterdäck, kört båda bilarna till Sven Stigs i Värnamo, gjort upp om reparationen av SNE849, tömt den på värdesaker, druckit kaffe med bulle och styrt nya Volvon mot Tranås

Mimmi praktiserar i Gnosjö nu. Bilen dog i Värnamo. Bibelskolans elever behöver en stor bil. Volvon jag hittade i Gislaved hade allt jag bett om... Anna hittade precis motorvärmaren!!! Priset var en dröm och mätaren står på 7800 mil. Man blir nästan religiös!

Men vår Herre satte mig på plats. Jag hann bara köra en halvtimme när bilen som inte hade en enda repa fick sitt första stenskott! Så var den inkörd.

Borta bra men hemma bäst!